Ružomberok: Divadelné predstavenie CandyCrush.sk v Divadelnom štúdiu RosArt

Občianske združenie RosArt vás pozýva v piatok 15. marca 2024 o 20:00 do Divadelného štúdia RosArt v Ružomberku na divadelnú komédiu slovenského autorského tandemu Zuza Ferenczová – Anton Medowitz CandyCrush.sk.

Štyria tridsiatnici sa práve nasťahovali do novostavby. S nadhľadom a sebairóniou sa konfrontujú so situáciami, ktoré im prináša jeden absurdný víkend. S dávkou cynizmu tlmočia svoje najtajnejšie sny, pocity, názory, obavy a odhaľujú to, čo je inak skryté a zostáva za zatvorenými dverami bytov.

Je to aj hra o hľadaní vlastnej identity, samote, osamelosti, ne/dobrovoľnej izolácii, túžbe po ľudskom kontakte a hľadaní odpovede na otázku – čo je to domov?

Osoby a obsadenie:
Tatiana Ševčíková ako Luna
Nikola Húsková ako Nezábudka
Tomáš Bačkor ako Hlava
Štefan Kašák ako Lečo

Realizačný tím:
Text: Zuza Ferenczová – Anton Medowitz
Kostýmy: Marianna Marešová
Dramaturgia a technická spolupráca: Július Stančok
Réžia, scénografia, hudba: Marianna Stančoková

O autoroch:
Zuza Ferenczová
 (1977) študovala na Činohernej a bábkohereckej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave, odbor divadelná dramaturgia. Spolu s Antonom Medowitsom je autorkou divadelnej hry Rečičky, publikovanej v časopise Theater der Zeit (2007), ArtistasUnidos (2008) a divadelnej hry Solitaire.sk, ktorá bola víťazným textom súťaže Dráma 2007. Je tiež autorkou divadelnej hry Babyboom, ktorá sa stala víťaznou v súťaži Dráma 2010. Má malé dieťa a živí sa ako scenáristka.

Žilina: Staromestské slávnosti 2024 – Informácie pre predajcov

Anton Medowits (1974): nositeľ tohto pseudonymu píše krátke básne, krátke prózy, krátke divadelné a rozhlasové hry, krátke recenzie. Vyštudoval odbor dejiny umenia a kultúry na Fakulte humanistiky Trnavskej univerzity. Debutoval zbierkou básní Motýľov (LCA, 1999). Je dvojnásobným finalistom najznámejšej slovenskej literárnej súťaže Poviedka (1997, 2000) a autorom viacerých rozhlasových hier a drobných útvarov pre Slovenský rozhlas. Je dramaturgom a spoluautorom textov (s Dušanom Vicenom) divadla DISK Trnava (Geniálna epocha podľa Schulza, Padesátka). Popritom sa dlhodobo úspešne zúčastňuje na súťažiach v javiskovej improvizácii. Do slovenčiny preložil divadelnú hru Guillauma Apolinaira Casanova.

Vstup do sály je možný 20 minút pred začiatkom predstavenia.

Vstupné dobrovoľné (odporúčané 5,00€ – 7,00€/divák)

Odporúčame rezervovať si miesto vopred a to využitím niektorej z možností:
e-mail: rezervacie@oz-rosart.sk
alebo pošlite správu na: fb.com/ozrosart
alebo využite REZERVAČNÝ FORMULÁR

Prečítaj si aj

+ There are no comments

Add yours