Piešťany: OBNOVA NEVYUŽÍVANÉHO POZEMKU PRINIESLA KOCURIČANOM PRIESTOR NA STRETNUTIA

Okrem detských prvkov je v tomto priestore vybudované aj veľké ohnisko, ktoré sa obyvatelia chystajú využiť už tento víkend formou spoločnej opekačky.

Mesto Piešťany dostalo možnosť odkúpiť dlhodobo nevyužívaný pozemok v mestskej časti Kocurice od Ministerstva vnútra SR ešte v roku 2021. Kúpna cena bola vo výške 18 600, všeobecná hodnota nehnuteľnosti bola znaleckým posudkom v roku 2019 stanovená vo výške 186 000 €.

Detské ihrisko sa začalo budovať na jeseň minulého roka. Okrem detských prvkov sa v novom priestore nachádza aj prvok na cvičenie pre dospelých a oddychová zóna. Na žiadosť obyvateľov je súčasťou priestoru aj murované ohnisko.

Už len posledný mesiac – samosprávy môžu požiadať o príspevok na vybudovanie nabíjacích bodov pre elektromobily do konca júna

„Okrem tohto nového priestoru pracujeme napríklad na tom, aby bola cyklotrasa Zelená cesta napojená aj na mestskú časť Kocurice. Snažíme sa, aby boli obyvatelia Kocuríc spokojní. Chceme pre nich vytvárať príjemné miesto na život. Želám obyvateľom, aby si z tohto nového priestoru na oddych odnášali len príjemné zážitky,“ uviedol pri otvorení ihriska primátor Piešťan Peter Jančovič.

Vybudovanie ihriska predstavuje investíciu vo výške 55 314,15 000 eur.

Prečítaj si aj

+ There are no comments

Add yours