Záhorie a Kopaničiarsky kraj spojili sily v cestovnom ruchu

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie rozširuje svoje aktivity aj na myjavské kopanice. Spolupráca dvoch regiónov prináša aj nový názov organizácie, ktorý jednomyseľne schválili delegáti valného zhromaždenia v piatok 1. marca 2024 v Stupave.

Vznik spoločnej Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) ZÁHORIE a KOPANICE predstavuje prirodzené spojenie dvoch geograficky a kultúrne prepojených regiónov. Cesta k spolupráci sa začala už v roku 2021, kedy sa členom OOCR Záhorie stalo mesto Brezová pod Bradlom. V roku 2023 prejavili záujem o spoluprácu aj mesto Myjava a obce Chvojnica, Podkylava a Vrbovce.

„Kopanice sú krajom, kde sa narodil najväčší Slovák – Milan Rastislav Štefánik. Tento kraj sa môže pochváliť nielen bohatou históriou a pestrým folklórom, ale i množstvom atraktívnych miest,“ povedal predseda OOCR ZÁHORIE a KOPANICE, Zdenko Čambal.

Trnava: Obnova národnej kultúrnej pamiatky meštiansky dom Pracháreň začne už čoskoro

Medzi oblasťami Záhoria a Kopaníc existuje veľa prienikov. V niektorých prihraničných obciach sa dokonca ani miestni obyvatelia nevedia zhodnúť, ku ktorému regiónu patria. „Bolo teda prirodzené, že sme sa rozhodli spojiť sily a spoločne pracovať na zlepšení cestovného ruchu,“ dodal Zdenko Čambal, ktorý je zároveň primátorom mesta Holíč.

Kopanice majú spoločnému projektu určite čo ponúknuť. „Náš región je známy svojimi krásnymi prírodnými scenériami, ktoré sú ideálnym miestom pre peších aj cykloturistov. Čoraz častejšie tu stretnete aj jazdcov na koňoch. O pohostinnosti v našom regióne je najlepšie sa presvedčiť osobne. V gastronómii máme špeciality, ktoré nám môžu závidieť široko-ďaleko, či už sú to kapustníky, tradičné slivkové jedlá alebo zabíjačkové špeciality. A nesmieme zabudnúť na našu slivovicu, ktorá vhodne doplní ponuku kvalitných vín zo Záhoria,“ doplnil s úsmevom primátor mesta Myjava, Ľubomír Halabrín.

Rozšírenie OOCR Záhorie o Kopanice prinesie výhody aj obyvateľom Dolného Záhoria. „Táto užšia spolupráca rozšíri ponuku územia pre návštevníkov o ďalšie zaujímavé miesta. Zároveň poskytne našim podnikateľom príležitosť privítať viac zákazníkov a našim obyvateľom vyššiu informovanosť o atraktívnych miestach v blízkom okolí, ktoré stoja za návštevu,“ poznamenal na stretnutí primátor Stupavy, Peter Novisedlák.

zdroj: TS OOCR Záhorie a Kopanice

Prečítaj si aj

+ There are no comments

Add yours