Hlohovec: Prihlás sa do projektu na vytvorenie priestoru pre mladých

Program Európsky zbor solidarity je program Európskej únie, ktorý poskytuje mladým ľuďom príležitosť zapojiť sa do širokej škály projektov vo vlastnej krajine aj v zahraničí. Okrem možnosti získať skúsenosti prostredníctvom dobrovoľníckej služby tento program otvára mladým ľuďom aj možnosť realizovať vlastné projekty, tzv. projekty v oblasti solidarity, z ktorých budú mať prospech komunity a ľudia v celej Európe.

 

Chceš pomôcť k zmene života mladých ľudí v Hlohovci, pripoj sa k nám do tímu a získaj peniaze na vytvorenie priestoru pre mládež v našom meste, teraz ti nestojí nič v ceste vytvoriť úspešný projekt.

Tvoj nápad spracujeme ako tím mladých a podáme vo forme projektu do Národnej agentúry. Počas roka na to máme jeden z dvoch z predkladacích termínov, kedy môžeme získať finančnú podporu na náš spoločný nápad cez program EÚ Európsky zbor solidarity, a to až do výšky 6 000 Eur na jeden kalendárny rok (500€/mesiac).

 

Ak sa k nám chceš pripojiť,  kontaktuj do utorka  19. marca 2024  Kararínu Horňáčkovú, koordinátorku pre prácu s mládežou, na katarina.hornackova@hlohovec.sk, uveď svoje meno, priezvisko, názov školy, ktorú navštevuješ a radi ťa privítame medzi nami.

Zostavíme minimálne 5 členný tím mladých ľudí vo veku od 16+ do 30 rokov a zvolíme si názov nášho tímu (maximálny počet účastníkov skupiny nie je stanovený). Jeden z nás prevezme zodpovednosť za neformálnu skupinu a zaregistruje ju pod názvom tímu na portáli programov Erasmus+ a Európsky zbor solidarity.

 

Pre úspešných žiadateľov Národná agentúra organizuje školenie s názvom Nalieváreň. Počas neho nám podajú aktuálne informácie, ako realizovať projekt tak, aby sme nezabudli na nič dôležité, ako zvládnuť administráciu projektu, či podanie záverečnej správy po jeho skončení.

 

Pripoj sa k nám, stretneme sa vo štvrtok 21. marca 2024 vo veľkej zasadačke

MsÚ Hlohovec na Štefánikovej ulici 1, v čase od 9.00 do 13.00 hodiny,

kde nám všetko vysvetlí a naučí nás pracovať na projektoch

 Marta Hlavatá z NIVAM-u.

Prečítaj si aj

+ There are no comments

Add yours