Budeme spolupracovať s divadelným festivalom Piešťanské zábaly

Bratislava – 27. júna 2024 – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude spolupracovať s Občianskym združením Divadelný festival Piešťany, ktorého hlavným cieľom je organizovanie a realizácia divadelného festivalu Piešťanské zábaly. Memorandum o vzájomnej spolupráci podpísal vo štvrtok 27. júna 2024 za ZMOS jeho predseda Jozef Božik a za Občianske združenie Divadelný festival Piešťany Jozef Vajda.

 

Občianske združenie Divadelný festival Piešťany bolo založené s cieľom propagovať a podporovať slovenské divadelné umenie. Jeho hlavným cieľom je organizovanie a realizácia divadelného festivalu Piešťanské zábaly, ktorý má za úlohu zmeniť Piešťany na centrum slovenského divadelníctva na niekoľko dní každý rok.

Cieľom Divadelného festivalu Piešťany je podporovať a rozvíjať divadelné umenia na Slovensku, poskytnúť platformy pre mladé talenty a etablovaných umelcov, obohatiť kultúrny život v Piešťanoch a na Slovensku a vytvoriť podujatie, ktoré sa stane pevnou súčasťou slovenského kultúrneho kalendára.

Prešov získal dva granty v oblasti športu

„Spolupráca má za cieľ podporiť a propagovať slovenské divadelníctvo ako dôležitú súčasť národnej kultúry,“ uviedol predseda ZMOS Jozef Božik s tým, že cieľom je zapojiť čo najviac miest a obcí do aktívnej podpory a účasti na festivale, čím sa posilní pozitívny vzťah samosprávy k slovenskému umeniu.

„Festival Piešťanské zábaly má priniesť nezabudnuteľné zážitky návštevníkom všetkých vekových kategórií, čím sa obohatí kultúrny život miestnych komunít,“ dodal predseda ZMOS Jozef Božik.

Spolupráca sa bude týkať aj propagácie a zvyšovania povedomia o podujatí na miestnej úrovni.

Prečítaj si aj

+ There are no comments

Add yours